En vacker tapet är bara början!

Ny tapet

Med en ny tapet går det enkelt och snabbt att skapa ett unikt rum. Tycker du att det verkar jobbigt och svårt att tapetsera ett helt rum kan det kanske räcka med en läcker fondvägg. Dom övriga väggarna målar du bara. Att måla är billigare än att tapetsera men det krävs två strykningar för att få ett jämnt och bra resultat. Detta är en smart och ekonomisk lösning  för att få ett nytt rum!

Innan du börjar din renovering ska du se till så att du har bra verktyg och material så att du har bra förutsättningar för ett snyggt resultat. Här ser du en inspirerande film med goda råd och massor med inspiration till ett vackert rum.

I filmen från  Kanal 12 Värmlandskanal får du enkla råd när du ska home styla inför en eventuell försäljning. Med  en shabby chic loook skapar du en harmonisk miljö.

Tänk på att det behöver inte vara dyrt att inreda ett rum, det är bara din fantasi som sätter gränserna. Besök din lokala second hand så lär du säker hitta massor av billiga fynd! Små förändringar kan göra en stor skillnad på helhetsintrycket.

Tänk på att det är roligare att vara två när man jobbar!

Nu till hösten kan det vara kul att påbörja ett litet renoveringsprojekt, se bara till att du har rätt material och gott om tid då blir det enklare och roligare att sätta upp en snygg tapet

vackert rum

 

 

 

Åter till  www.snyggatapeter.se

Tapetsera med mönster

I detta video klipp  visar Harry Anstice hur du bästa sett tapetserar en tapet med mönster.

Han anser att det är bäst att börja mitt på väggen för att du ska få bästa resultat. Du behöver en laser mätare för att enkelt få snygga raka linjer och en snygg tapet. Filmen är på engelska men är inte svår att förstå.

Du får även tips på bra enkla verktyg som gör jobbet enklare. Han tipsar även om att inte tapetsera i ett för varmt rum, då kan  tapeten torka för snabbt.

I filmen visar han hur du snyggt och enkelt tapetserar vid ett eluttag. Glöm inte bort  att stänga av strömmen. Är det första gången du ska tapetsera är det klokt att välja en tapet som inte kräver mönsterpassning. Lycka till med tapetseringen och ta det lugnt så kommer du att lyckas och får ett bra resultat.

Har du rätt tapetutrustning så blir det enklare och roligare att arbeta. Väljer du en billig tapet kan du efter ett par år byta tapet när du vill följa någon ny trend. Det är enkelt att förändra ett rum med vackra tapeter!

Det finns väldigt många snygga tapeter att köpa online. Är du ute i god tid kan du beställa hem ett tapet prov så att du är säker på att tapeten du funderar på passar dina önskemål och krav. Vill du inte tapetsera själv så har flera byggmarknader tapetsererings hjälp att köpa.

Åter till snyggatapeter.se

Ta bort tapet enkelt!

Avlägsna tapet

I detta video klipp får du tips få hur du snabbt och enkelt tar bort en tapet. Så att du kan få en slät yta när du sedan ska måla väggen. Arbetar du metodiskt och inte har för bråttom då kommer du uppnå ett bra resultat. Som vanligt när du gör en sak för första gången är det bra att ha gått om tid, Har du gått om tid är det enklare att uppnå önskat resultat.

När du fuktar väggen tänk på att vara försiktig kring el uttagen. Börja med att fukta lite grann så att du ser hur mycket varm vatten det behövs för att enklast få bort så mycket som möjligt. Precis som nämns i filmen är det bra att jobba med en tapet våd i taget.

Filmen är på engelska men är lätt att förstå. Så innan du åker och köper eller hyr en dyr tapetborttagare bör du testa detta sätt. Ta det bara lugnt så kommer du att kunna ta bort din tapet!

Sätta tapet

i denna video får du enkla tips som hjälper dig att bli ett tapet proffs. Att tapetsera är inte jätte svårt.  Filmen är från mr perswall med  bra häng instruktioner.  Att ha gjort ett bra grundarbete är nyckel till ett snyggt resultat. Innan du börjar se till så att du har dom bästa möjliga förutsättningar för att få ett bra resultat. Läs noga igenom anvisningarna på just din tapet innan du sätter igång.

Så vad väntar du på börja din tapetsering idag! Du kan klara det själv och slipper dyra extra kostnader. Har du tillgång till en smartphone eller surfplatta kan du spela upp klippet när du tapetserar om du har glömt något moment. Tänk på att förarbetet är viktigast för ett bra resultat! Att ha rätt mängd lim är viktigt och en bra svamp som du enkelt kan torka bort limrester från den ny uppsatta tapeten. Svampen ska vara lätt utkramad. Tänk även på att ha en vass tapet kniv och byt blad ofta.

Detta klipp är i från MR Perswall  youtube kanal. På deras video kanal finner även många andra bra tips för att lyckas bra med tapetseringen. Lycka till med tapetseringen.

Åter till snygga tapeter

Sätta vävtapet

I denna video från Nordsjö Idé & Design får du lära dig hur du ska sätta väv.

Du får även veta vad du behöver för att lättare forma väven. Så vad väntar du på?

Nu är det bara att sätta igång. Ge dig bara en ärlig chans ha gått om tid och rätt verktyg så kommer du att lyckas!

Tänk på att starta med projektet när du är sugen och har tid. Övning ger färdighet.

Här hittar du snygga tapeter

sätta upp en fototapet

I denna film från henkesmålartips.se visas hur du sätter upp en fototapet.

Tänk på att det viktigaste för ett bra resultat är underarbetet det är säkert 90% förarbete och 10%tapetsering.

Hoppas du får många goda råd i filmen. Det finns många nätbutiker där du enkelt kan göra foto tapet med ditt eget motiv. Tänk på att ha en lätt fuktad svamp så att du enkelt kan ta bort överflödigt lim. Ta det lugnt när du börjar och kolla numreringen så att det blir rätt från början, du har bara en chans! Det är roligare att vara två när man jobbar , så ta med din partner eller kompis så blir det roligare! En snygg fototapet kan verkligen ge rummet en unik prägel som visar vem du är! Har du ett smutsigt tak är det klokt att måla taket innan du börjar med tapetseringen. Risken är annars stor att du kommer bli irriterad på taket om det inte är lika snyggt som fototapeten.

Här hittar du billiga tapeter

Tapetsering så gör du

Denna video från Flugger visar hur  du på bästa sätt får ett bra resultat när du ska tapetsera.

 

Att sätta upp tapet behöver inte vara svårt med rätt utrustning och lite tålamod så kommer du få ett bra resultat. Jobba gärna med din partner eller kompis så kommer ni snabbare att uppnå önskat resultat. Det är kul att tapetsera, men det kan vara klokt att inte börja med en tapet som kräver mönster passning. Oftast är det förarbetet som tar längst tid. Är du noggrann med förarbetet kommer du få en snygg tapet. Tänk även på att inte tapetsera på en vägg där gammal tapet sitter löst.

På denna sida finner du snygga tapeter.

Film om olika tapeter

Olika tapeter

I denna video från happyhomes får du tips på olika typer av tapeter

och vilka saker du bör tänka på för att få bästa resultat. Är det den första gången du ska tapetsera är det klokt att välja en easy up tapet då kan du rolla lim direkt på väggen. Du bör välja en enkel tapet som inte kvräver någon mönsterpassning så är det lättare att få ett snyggt resultat.

Åter till snyggatapeter.se